ویزای شینگن

آیا با تعریف کلی شنگن آشنایی دارید؟ آیا می‌دانید ویزای شینگن چیست و چه مزایای برای شما دارد؟ آیا تا به حال برای یکی از انواع مختلف ویزا شینگن درخواست داده‌اید و از جزئیات مدارک و شرایط اپلای ویزای شنگن باخبر هستید؟ اگر اطلاعات کمی در مورد این مجوز مهم و کاربردی قاره اروپا دارید و مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، همراه ما باشید.

ویزای مالتیپل

امکان سفر به 29 کشور حوزه شینگن (در صورت صدور ویزا مولتیپل)

سابقه طولانی

سابقه طولانی برای اخذ انواع ویزاها

ارزیابی پرونده ویزا

زمان 15 تا 30 روزه رسیدگی به درخواست‌های ویزا

دسترسی سریع

  • شینگن یعنی چی؟
  • انواع ویزای شینگن
  • شرایط اخذ ویزای شینگن
  • مدارک مورد نیاز ویزای شینگن

درخواست مشاوره

فرم درخواست مشاوره سریع

معرفی

شینگن به منطقه‌ای در اروپا گفته می‌شود که در آن ۲۹ کشور با حذف پاسپورت و سایر محدودیت‌های مرزی، امکان تردد آزادانه شهروندان خود را فراهم کرده‌اند. این منطقه از نظر کنترل مرزی و قوانین تردد، مشابه یک کشور واحد عمل می‌کند.

با این حال، در حالی که کشورهای عضو منطقه شینگن برای تردد شهروندان خود آسان‌گیری می‌کنند، در مورد اتباع کشورهای دیگر که نیاز به ویزای شینگن دارند، سخت‌گیری‌های خاصی اعمال می‌کنند.


شینگن چیست؟

احتمالاً تاکنون نام شینگن یا ویزای شینگن به گوشتان خورده و این سؤال برایتان پیش آمده که شینگن چیست و چه مفهومی دارد؟

شینگن به منطقه‌ای در اروپا اشاره دارد که کشورهای عضو آن طبق یک توافق رسمی، محدودیت‌های مرزی داخلی خود را حذف کرده‌اند. این اقدام به شهروندان واجد شرایط اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به ویزا، آزادانه بین این کشورها سفر کنند.

اگر شهروند یکی از کشورهای حوزه شینگن باشید و یا کارت اقامت شینگن داشته باشید، می‌توانید بدون نیاز به ویزا به تمام کشورهای این منطقه سفر کنید. همچنین، داشتن یکی از انواع ویزای شینگن نیز این امکان را فراهم می‌کند که تا پایان اعتبار ویزا بدون نیاز به مجوزهای اضافی به کشورهای این حوزه سفر کنید.

این منطقه همچنین دارای قوانین مشترک در زمینه کنترل مرزهای خارجی، مبارزه با جرایم، و سیستم‌های قضایی و پلیسی هماهنگ است.


محدوده شینگن

منطقه شینگن بخش عمده‌ای از کشورهای اتحادیه اروپا (EU) را شامل می‌شود. با این حال، برخی از کشورها مانند ایرلند و قبرس هنوز عضو این منطقه نشده‌اند، اگرچه ممکن است در آینده به آن بپیوندند.

نکته جالب اینجاست که برخی کشورهای عضو شینگن خارج از اتحادیه اروپا قرار دارند. از جمله این کشورها می‌توان به کشورهای زیر اشاره کرد که اغلب در منطقه اسکاندیناوی واقع شده‌اند:

  • نروژ
  • ایسلند
  • سوئیس
  • لیختن‌اشتاین

کشورهای حوزه شینگن

اگرچه شینگن اصطلاحی رایج در ایران است، اما در واقع تلفظ درست آن شنگن Schengen zone است. به طور کلی کشورهای شنگن شامل موارد زیر می‌شود:

  1. اتریش
  2.  بلژیک
  3.  جمهوری چک
  4.  دانمارک
  5.  استونی
  6.  فنلاند
  7.  فرانسه
  8.  آلمان
  9.  یونان
  10.  مجارستان
  11.  ایسلند
  12.  ایتالیا
  13.  لتونی
  14.  لیتوانی
  15.  لوکزامبورگ
  16.  مالت
  17.  هلند
  18.  نروژ
  19.  لهستان
  20.  پرتغال
  21.  اسلواکی
  22.  اسلوونی
  23.  اسپانیا
  24.  سوئد
  25.  سوئیس
  26.  لیختن اشتاین
  27. کرواسی
  28. رومانی
  29. بلغارستان

این منطقه که در وب‌سایت schengenvisainfo از آن با عناوینی هم‌چون بزرگترین منطقه بدون نیاز به پاسپورت جهان یاد شده ‌است، در سال 1985 در کشور لوکزامبورگ طی یک قرارداد بین‌المللی به وجود آمد.

بر اساس این پیمان، 25 کشور عضو اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) محدوده‌ای به مساحت 4.312.000 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 420 میلیون نفر را در بر گرفته‌ و به عنوان مجموعه‌ای واحد عمل می‌کنند.

نام قرارداد شینگن Schengen از دهکده‌ای به همین نام در لوکزامبورگ قرض گرفته شده، جایی که محل تلاقی مرز این کشور با آلمان و فرانسه است.

در حال حاضر محدوده شنگن جزو مقاصد توریستی بسیار محبوب در دنیا است و سالانه تعداد زیادی از گردشگران بین‌المللی و سایر کشورهای اروپایی به این حوزه دیدنی و جذاب سفر می‌کنند.

بنابر اطلاعات به روز‌رسانی‌شده وب‌سایت schengenvisainfo، کشورهای زیر برای ورود به حوزه شینگن نیاز به دریافت ویزا دارند:

عمانگابنافغانستان
پاکستانگامبیاالجزایر
پاپوآ گینه نوغناآنگولا
فلسطینگینهارمنستان
فیلیپینگینه بیسائوآذربایجان
قطرگویانبحرین
روسیههائیتیبنگلادش
روانداهندبلاروس
سائوتومه و پرنسیپاندونزیبلیز
عربستان سعودیایرانبنین
سنگالعراقبوتان
سیرالئونجامائیکابولیوی
سومالیاردنبوتسوانا
آفریقای جنوبیقزاقستانبورکینافاسو
سودان جنوبیکنیابرمه/ میانمار
سریلانکاکوزووبوروندی
سودانکویتکامبوج
سورینامقرقیزستانکامرون
سوازیلندلائوسکاپه‌ورده
سوریهلبنانجمهوری مرکزی آفریقا
تاجیکستانلسوتوچاد
تانزانیالیبریاچین
تایلندلیبیکومور
تیمور شرقیماداگاسکارکنگو
توگومالاویساحل عاج
تونگامالیکوبا
تونسمالدیوجمهوری دموکرات کنگو
ترکیهموریتانیجیبوتی
ترکمنستانمغولستانجمهوری دومینیکن
اوگاندامراکشاکوادور
ازبکستانموزامبیکمصر
ویتنامنامیبیاجمهوری گینه استوایی
یمننپالاریتره
زامبیانیجراتیوپی
زیمباوهنیجریهفیجی
ماریانای شمالیکره شمالی

در این میان، شهروندان کشورهای لیست زیر در صورتی که در مسیر سفر خود نیاز به توقف در فرودگاهی در حوزه شینگن داشته باشند، ملزم به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی شنگن برای تعویض هواپیما خود در یکی از فرودگاه‌های این حوزه خواهند بود:

  • افغانستان
  • بنگلادش
  • کنگو
  • اریتره
  • اتیوپی
  • غنا
  • ایران
  • عراق
  • نیجریه
  • پاکستان
  • سومالی
  • سریلانکا

ویزای شینگن چیست؟

  • بعد از پرداختن به این موضوع که شینگن یعنی چی نوبت به جواب سوال متداول ویزای شینگن چیست می‌رسد.در یک تعریف ساده، شما برای ورود به حوزه گسترده شنگن که از 29 کشور مختلف تشکیل شده، نیاز به ویزای شنگن (Schengen Visa) دارید.این ماهیت کلی ویزای شینگن است که با یکبار گرفتن آن اجازه ورود به تمامی کشورهای عضو این پیمان به شما داده می‌شود و در صورتی که ویزای صادر شده به صورت چندبار ورود باشد، شما می‌توانید برای مدت‌ زمان مشخصی به هریک از کشورهای عضو پیمان شنگن سفر کنید.اصولاً ماهیت و هدف از سفر متقاضی، تعیین کننده نوع و مدت زمان ویزای شینگن است.به بیان دیگر، اینکه هدف از سفر شما شرکت در یک تور گردشگری است یا انجام فعالیتی تجاری، کار و تحصیل بلندمدت و یا صرفاً توقف چند ساعته در یکی از کشورهای شنگن، نوع ویزا و مدت اعتبار آن را تعیین خواهد کرد.ویزای شنگن می‌تواند توسط هر یک از کشورهای عضو این پیمان صادر شود و در اغلب موارد دارنده آن می‌تواند در مدت زمان اعتبار ویزا، بدون مشکل در هر یک از کشورهای منطقه شینگن تردد نماید. ویزای شینگن به عنوان یک مجوز چندکاربردی و معتبر آزادی سفر متمایزی به دارنده ویزا داده و به همین خاطر از ارزش بالایی برخوردار است.

انواع ویزای شینگن

عموماً هدف از سفر شما نوع ویزای شینگن را تعیین می‌کند. چون هر یک از انواع ویزای شینگن دارای اعتبار متفاوتی است و تعیین‌کننده نحوه و شرایط ورود شما به یک یا چند کشور حوزه شنگن خواهد بود.

به طور کلی ویزای شنگن به 3 دسته کلی زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • ویزای اتحادیه شنگن یاUniform Schengen Visa  (USV)
  • ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای یا Limited territorial validity visa  (LTV)
  • ویزای ملی یا  National Visa

1. ویزای اتحادیه شنگن

این نوع از ویزای شنگن در واقع همان مجوز گردشگری اروپا است و دارنده آن این اجازه را دارد تا هر 6 ماه یک‌بار به مدت حداکثر 90 روز به کشورهای عضو اتحادیه شنگن سفر کرده و در آن اقامت داشته باشد؛

به یاد داشته باشید که زمان مجاز اقامت حوزه شنگن از زمان ورود فرد محاسبه می‌شود.

براساس هدف متقاضی از سفر به هر یک از کشورهای این حوزه، این نوع از ویزای شینگن به 3 دسته ویزای A, B, C  تقسیم می‌شود:

2. ویزای شنگن تایپ A

یک ویزای ترانزیت فرودگاهی است که تنها به فرد اجازه می‌دهد تا در یکی از فرودگاه‌های حوزه شنگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از حوزه شنگن سفر کند. این ویزای شنگن تنها برای استفاده از فرودگاه‌های محدوده شینگن معتبر است و فرد اجازه خروج از فرودگاه را نخواهد داشت.

از این رو T دارنده ویزای ترانزیت شنگن تنها مجاز به توقف و انتظار برای تعویض هواپیما در محدوده ترانزیت فرودگاهی و خروج از این محدوده است.

اگر برای عبور از بیش از یک فرودگاه در محدوده شنگن به ویزای ترانزیت نیاز دارید، دیگر واجد شرایط دریافت این نوع از ویزای شنگن نبوده و باید به جای آن برای ویزای شینگن نرمال تایپ C اقدام کنید.

این بدین خاطر است که بیش از یک پرواز در محدوده شنگن، پروازهای داخلی این حوزه محسوب می‌شود و صرف نظر از دلایل ارائه شده، متقاضی ترانزیت نیازمند دریافت ویزای شنگن نوع C خواهد بود.

در صورتی که بخواهید به ناچار برای تعویض پرواز خود از یک فرودگاه در حوزه شنگن خارج شده و به فرودگاه دیگری در همان کشور بروید، باز هم واجد شرایط دریافت ویزای ترانزیت شینگن نبوده و ملزم به دریافت ویزای شنگن تایپ C هستید.

چنانچه فردی دارای یکی از شرایط زیر باشد، ملزم به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی نیست:

  • دارای ویزای دارای اعتبار حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی اروپا، کانادا، ژاپن و یا آمریکا باشد.
  • دارای یک مجوز اقامت معتبر صادر شده از حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی EU وEEA ، شهرداری آندورا، کانادا، ژاپن، جمهوری سن مارینو و یا ایالات متحده آمریکا باشد.
  • دارای یک پاسپورت دیپلماتیک باشد.
  • عضوی از یک خانواده اتحادیه اروپا  EU، EEA  و یا شهروند سوئیس باشد.
  • جزو پرسنل پرواز تحت قرارداد کنوانسیون شیکاگو در هواپیمایی بین‌المللی باشد.

3. ویزای شنگن تایپ B

ویزای تایپ B نوع دیگری از ویزای شینگن ترانزیت است که به فرد اجازه می‌دهد تا ظرف حداکثر 5 روز از طریق خودرو و یا قطار از خاک چندین کشور منطقه شنگن عبور کرده و به کشوری در خارج از این حوزه برود.

در صورتی که سفر شما نیازمند ترک محدوده ترانزیت بین‌المللی و ورود به محدوده شنگن باشد (اگر ادامه سفر شما از طریق قطار و یا هواپیما برای صبح بوده و شما نیاز به گذراندن شب و اقامت در هتل دارید)، برای سفر با هواپیما نیز نیاز به ویزای شنگن ترانزیت خواهید داشت.

4. ویزای شنگن تایپ C

ویزای تایپ C یک مجوز کوتاه ‌مدت برای سفر به حوزه شنگن است و دارنده آن مجاز است تا به اندازه اعتبار ویزا برای اهدافی نظیر گردشگری، رویداد ورزشی، رویداد فرهنگی و بازدید از اقوام در کشورهای عضو اتحادیه شنگن اقامت داشته باشد.

این نوع از ویزای شینگن بسته به اهداف سفر و شرایط متقاضی به 3 دسته زیر تقسیم بندی می‌شود:

  • ویزای سینگل شنگن یا ویزای یک بار ورود (Single)
  • ویزای شنگن دوبار ورود  (به ندرت صادر می‌شود)
  • ویزای شینگن مالتیپل یا چند بار ورود

5. ویزای سینگل شنگن سینگل

ویزای شنگن(Single-entry)  تنها برای یک ‌بار ورود به یکی از کشورهای حوزه شینگن اعتبار دارد و به‌ محض خروج از محدوده شنگن، اعتبار ویزای شما فارغ از این که مدت‌ زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی می‌شود.

در صورتی که بخواهید در مدت اعتبار ویزای شینگن سینگل خود به سایر کشورهای شنگن سفر کنید، تا زمانی که از این حوزه خارج نشوید، مشکلی وجود ندارد.

معمولاً بر روی برچسب ویزای سینگل شنگن نوشته ” Number of Entries 1“‌ نمایش داده می‌شود.

 6. ویزای شینگن دوبار ورود

ویزای شنگن Dual  در بسیاری از مواقع مشابه با ویزای یک ‌بار ورود است با این تفاوت که فرد این اجازه را دارد تا در بازه 180 روزه و تا زمان اعتبار ویزا، برای 2 بار به کشوری در ناحیه شنگن وارد شود که شامل شرایط و محدودیت‌های زمانی می‌گردد و یا بدون نگرانی یکبار حوزه شنگن را ترک کرده و مجدد به آن وارد شود.

معمولاً بر روی برچسب ویزای شنگن دوبار ورود با نوشته‌  Number of Entries: 2 روبرو می‌شوید.

7. ویزای مولتی شنگن یا ویزای چند بار ورود

ویزای مولتی شنگن یا (Multiple-entry) به فرد اجازه می‌دهد تا بدون محدودیت و به دفعات وارد یک یا چند کشور حوزه شنگن شده و آن را ترک نماید.

تنها محدودیت ویزای شینگن مولتی به بازه زمانی آن باز می‌گردد. یعنی این ویزا به شما مجوز اقامت و تردد در منطقه شنگن را به مدت حداکثر 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال جواز می‌دهد.

این موضوع هیچ ارتباطی به مقدار اعتبار ویزای شینگن شما ندارد و در هر صورت باید قانون 90/180 را رعایت نمایید.

محدودیت زمانی 90 روزه به ‌محض ورود دارنده ویزای شنگن مولتی به هریک از کشورهای این حوزه محاسبه می‌شود.

معمولاً بر روی برچسب ویزای شینگن مولتی و یا همان چندبار ورود نوشتهNumber of Entries: MULT نمایش داده می‌شود.

8. ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای شنگن

ویزای شنگنLTV  نوعی ویزای موقت است که بنا بر دلایلی ویژه و اضطراری و با شرایطی خاص صادر می‌شود. شرایط اضطراری نظیر دلایل انسان دوستانه یکی از رایج‌ترین موارد برای صدور ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای شنگن محسوب می‌شود.

پیوست این ویزا در گذرنامه بدین معنی است که فرد تنها مجاز است به همان کشوری که از آن ویزای شینگن دریافت کرده‌ و یا در چند کشور محدود دیگر که در زمان اخذ ویزا مشخص شده تردد نماید و اجازه ورود به دیگر کشورهای حوزه شینگن را نخواهد داشت.

یکی دیگر از مواردی که عموماً موجب صدور این نوع از ویزای شنگن می‌شود به نحوه تعامل با پناهندگانی باز می‌گردد که بدون مدارک معتبر وارد این حوزه شده‌اند.

اعتبار این نوع از ویزا شینگن بنابر شرایط متقاضی و صلاحدید آفیسر متغیر بوده و ممکن است به شکل ویزای ترانزیت و یا ویزای کوتاه‌‎مدت برای فرد صادر شود.

9. ویزای ملی و یا ویزای نوع D شنگن

ویزای ملی شینگن (National Visa) که به ویزای نوع D شنگن نیز معروف است اختصاصاً برای افرادی صادر می‌شود که باید برای تحصیل، کار و یا اقامت دائمی  در یکی از کشورهای این منطقه اقامت داشته‌ باشند.

ویزای شینگن ملی برای افرادی صادر می‌شود که برای هدف خاصی (مثل بیزینس و یا تحصیل) و برای مدت زمان طولانی نیاز به اقامت در یکی از کشورهای اروپایی دارند و پس از اتمام زمان مشخص شده، به کشور خود بازخواهند گشت.

بر این اساس، می‌توان ویزا شینگن تایپ D را به دو دسته سینگل و مولتی تقسیم بندی کرد:

ویزای شنگن تایپ D – سینگل

معمولاً این نوع از ویزای شنگن (یک بار ورود) برای افرادی است که با هدف استفاده از خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره‌ای تعیین‌شده در یکی از کشورهای عضو شنگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازخواهند گشت.

ویزای شینگن تایپ D – مولتی

ویزای شنگن (چند بار ورود) نوع D به فرد این اجازه را می‌دهد تا بدون نیاز به اخذ هرگونه ویزای دیگری به‌ تمامی کشورهای حوزه شنگن سفر کند. به طور کلی افراد زیر می‌توانند برای این نوع از ویزا شینگن اقدام نمایند:

  • دانشجویان بین‌المللی که درصدد آغاز تحصیل تمام‌وقت در یکی از مقاطع تحصیلی در کشورهای عضو شنگن هستند. برای این افراد ویزای شنگن یک ‌ساله صادر می‌شود که قابل تمدید است.
  • دانشجویان خارجی که تحت شرایط خاص و برای مدتی مشخص، برای پیگیری پروژه‌های تحقیقاتی به کشوری در حوزه شنگن سفر می‌کنند.
  • پروژه و یا فعالیت‌های علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر آموزشی در هریک از کشورهای حوزه شنگن: این نوع از ویزا شینگن با بررسی دقیق سوابق علمی فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود .
  • افراد متخصصی که به منظور به اشتراک گذاشتن تخصص خود به کشوری در منطقه شینگن سفر می‌کنند که ورزشکاران، هنرمندان یا هر حرفه و تخصص دیگری در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.
  • موارد اضطراری هم‌چون شرایط حاد پزشکی که فرد نتواند پس از اتمام مهلت ویزای شینگن ملی و برای مدت مشخصی این حوزه را ترک کند.

پیشنهاد می‌کنیم که در هنگام اپلای کردن ویزای شنگن، از سفارت کشوری که قصد دارید بیشترین زمان سفر خود را به آن اختصاص دهید، اقدام کنید.

ویزای توریستی استرالیا با دعوت‌نامه

ویزای توریستی خانوادگی (Sponsored Family Stream) برای دیدار اقوام یا دوستان صادر می‌شود و نیازمند دعوت‌نامه‌ای معتبر از سوی یک شهروند یا مقیم دائم استرالیا با حداقل 18 سال سن است.

این ویزا که یکی از زیرمجموعه‌های ساب‌کلاس 600 محسوب می‌شود، حداکثر 12 ماه اعتبار دارد.

نسبت‌های خانوادگی قابل‌قبول برای ارسال دعوت‌نامه عبارت‌اند از:

  • والدین یا فرزندان.
  • برادر یا خواهر.
  • پدربزرگ و مادربزرگ.
  • عمو، دایی، عمه و خاله.
  • خواهرزاده و برادرزاده.

افرادی مانند نامزد، دوستان و یا عموزاده‌ها نمی‌توانند به‌عنوان اسپانسر دعوت‌نامه ارسال کنند.

تفاوت اصلی ویزای توریستی با دعوت‌نامه نسبت به درخواست عادی، احتمال صدور ویزا با اعتبار بیش از 3 ماه و همچنین رسیدگی سریع‌تر به پرونده است.

برای مثال، اگر والدین و خواهر شما قصد دریافت این ویزا را داشته باشند، می‌توانید به‌عنوان اسپانسر، به‌طور همزمان برای آن‌ها دعوت‌نامه ارسال کنید. این موضوع برای مواردی مانند برادرزاده و فرزند او نیز صادق است.

در این روش، فرد دعوت‌کننده باید مبلغی بین 5,000 تا 15,000 دلار را به‌عنوان ضمانت هزینه‌های احتمالی نزد دولت استرالیا به امانت بگذارد. این مبلغ پس از خروج فرد دعوت‌شده از استرالیا، به اسپانسر بازگردانده می‌شود.

هزینه این نوع ویزا 150 دلار است و با آن امکان دیدار اقوام و گردش در استرالیا تا مدت زمان اعتبار ویزا (حداقل 2 هفته و حداکثر 12 ماه) وجود دارد.

محدودیت‌ها:

  • امکان انجام فعالیت‌های پزشکی، کاری و تجاری وجود ندارد.
  • تنها می‌توانید در دوره‌ای آموزشی با حداکثر 3 ماه مدت‌زمان شرکت کنید.

بر اساس تبصره‌های 8503 و 8531، دارنده ویزای توریستی نمی‌تواند در خاک استرالیا آن را تمدید کند. برای جلوگیری از مشکلاتی مانند ریجکت شدن درخواست‌های بعدی یا قرار گرفتن در لیست سیاه، لازم است پیش از اتمام اعتبار ویزا، استرالیا را ترک کنید.